Behandling av vorter

Vorter er godartede utvekster i huden og forårsakes av virus. Den vanligste typen vorter opptrer oftest på hendene og under føttene. Slike vorter forekommer som oftest hos barn. Vi i Stovner Hud og Fotpleie har ulike metoder for fjerning av vorter.

Vil du fjerne vorter, kan vi hjelpe deg. Ta kontakt med oss for behandling.

Hva kjennetegner vorter?

Vorter har en ru overflate. I vorten kan man ofte se små svarte punkter som er rester etter blødninger i vortevevet. Flere vorter kan ligge sammen. Under foten vil vortene være jevne med huden omkring på grunn av trykket som presser dem innover i huden. Slike vorter kan være svært smertefulle, men forsvinner som oftest av seg selv i løpet av et par år. Mange velger likevel å behandle vortene av kosmetiske årsaker. Fotvorter smitter lett, og det kan derfor være lurt å behandle disse. Kontakt oss dersom du ønsker behandling av vorter.

Hvordan fjernes vortene?

Det finnes mange ulike metoder som kan fjerne vorter på både føtter og hender. En av metodene vi tilbyr utføres med CO₂-laser. Dette kan gjøres med eller uten lokalbedøvelse, alt ettersom hvor følsom du er. Vortevevet brennes bort, lag for lag, uten å måtte sy etter behandling. Behandlingen gir ingen arr, men området som er behandlet kan få en lysere farge enn huden rundt.